miércoles, 1 de julio de 2009

espeleotallers 2009 Resultados

he podido asistir a una interesante charadas sobre topografía y sobre todo al funcionamiento del sistema informático survex, el cual hemos podido instalar y hacer funcionar, en el local del sie del aliga. Y además hemos podido ver diferentes utensilios de topografía que se salen de los tradicionales, destacando un inclinometro y brújula electrónica.


Un buen marco de compañeros de espeleo y una buena acogida de esta actividad recogida en los actos de conmemoración de los 30 años de la creación de la Federacio catalana, la cual organiza estas jornadas científicas que continuaran pasado los meses de verano, la próxima cita el día 15 de septiembre en el centre excursionista de Terrassa y el tema "fotografía"
"ENTRADA GRATIS"

Por truji en http://truji-espeleo.blogspot.com/


Topografia. Espeleocat Tallers 3 fi

El passat dimarts 30.06 es realitzà als locals de la SIE del C.E. Àliga de Barcelona, el 3r taller Espeleocat, dedicat en aquesta ocasió a Topografia amb el títol de Topografiant el Sistema de la Peña del Mediodía.

Prèviament es procedí a la instal·lació del programari i fitxers complementaris (incloent-hi la topografia del Sistema de la Peña del Mediodía) en els 8 pc’s portàtils aportats pels assistents. D’altres se’n van endur els fitxers en pen-drives.La sessió s’estructurà en quatre etapes:

- Benvinguda i presentació de la SIE.

- Eines clàssiques i modernes, amb especial atenció al mesurador digital de direcció+inclinació SAP.

- Visió fotogràfica i gràfics dels sistema topografiat.

- Programari de domini públic utilitzat: Survex, Geotiff Examiner i Arc Explorer Java edition for education, amb la construcció en directe d’un fitxer survex, exportació al format DXF, calibració d’un mapa, i la incorporació al Sistema d’Informació Geogràfica Arc Explorer de les capes cartogràfica i topografia subterrània.Finalitzada la sessió s’efectua un visita al local i s’aprofita per resoldre dubtes i apuntar possibles projectes de cooperació.

Amb la presència d’unes 25 persones de diversos grups, ha estat el taller més concorregut dels celebrats fins ara. Potser el tema ha estat més proper als interessos dels espeleòlegs?

No hay comentarios:

Publicar un comentario